La creació de l’Observatori Municipal de l’Arbre és una acció pionera a Espanya ja que no existeix cap altre Observatori d’aquestes característiques en tot el territori nacional.

Aquesta actuació és la continuació d’una sèrie de mesures adoptades per l’Ajuntament de València al voltant de la protecció de l’arbrat urbà.

L’any 2000, València va signar “La Declaració dels Drets de l’Arbre a la Ciutat” com a compromís amb els arbres, ja que aquests compleixen unes funcions essencials a la ciutat.

L’any 2007, València va ser triada pel Consell Europeu d’Arboricultura (European Arboricultura Council) i per l’Associació Espanyola d’Arboricultura (AEA), seu de “la Capital Europea de l’Arbre“.

En aquest context, València ha optat per ser l’escenari perfecte en el qual l’Arbre sigui el seu gran protagonista, servint de punt de trobada per establir un programa d’actuació que ens permeti assolir l’objectiu que les ciutats, els pobles i els paisatges siguin llocs on l’arbre tinga un paper representatiu d’especial interès.

observatorio-dia-del-arbol

L’Observatori de l’Arbre està ubicat a l’antiga casa del Jardiner Major als Jardins del Reial

La ciutat de València posseeix un patrimoni arbori ric i diversificat, format per prop de 165.000 exemplars.És per això que l’Observatori de l’Arbre tindrà com a objecte principal garantir la protecció i sostenibilitat del patrimoni arbori urbà de la ciutat. Només d’aquesta manera podrem seguir gaudint d’un arbrat urbà BELL, SA I SEGUR.

.