HISTÒRIA

Al Tram 1, una primera actuació es va enjardinar i es va situar una àrea de jocs infantils. Més recentment es van resoldre les connexions amb els trams confrontants: els carrils de bicicleta, els senders del Parc de Capçalera i del tram 2 i els accessos des del pont Nou d’Octubre, generant espais de praderia trepitjable idonis per a l’esplai.

L’arbrat plantat inicialment es manté: bellaombres (Phytolacca dioica), lledoners (Celtis australis), tipuanes (Tipuana tipu), oliveres de Bohèmia (Eleagnus angustifolia), braquiquitos (Arbre ampolla), saboner de la Xina (Koelreuteria paniculata), falsa acàcia (Robini pseudoacacia)… respectant la retícula diagonal original i es completa generant una important taca d’ombra per a la temporada estival.

Al Tram 2 la presència de la Casa de l’Aigua sobre l’antic assut de Rovella exerceix de porta d’accés real al  Jardí del Túria. En aquest tram el traçat respon a una geometria referencial que utilitza com a fil conductor el discurs de l’aigua i els elements formals associats al seu moviment.

Vista general de la plaza porticada en el Jardín del Túria, para la web Jardines de Valencia

Més informació

La disposició de l’arbrat reforça la composició geomètrica amb plantació abundant de pi pinyer (Pinuspinea) i pinassa (Pinusnigra), xicrandes (Jacaranda mimosifolia), grevíl·lees (Grevillea robusta), til·lers (Tilia phatyphyllos), falses acàcies, moreres (Morus alba ), bellaombres i parquinsònies (Parquinsònia) entre d’altres.

Al Tram 2, entre (entre l’Av. Manuel de Falla i el Passeig de la Petxina) es troba Na Turia, el centre d’exposicions i divulgació sobre medi ambient urbà i sostenibilitat, de l’Ajuntament de València.

Compta amb 5 espais per a exposicions on mostrar iniciatives dutes a terme en entorns urbans sobre el medi ambient i la sostenibilitat. I amb aules equipades per a tallers i cursos dirigits tant a centres escolars, associacions com col·lectius ciutadans.

NaTuria

  • HORARI
  • De dimarts a divendres, de 10.00 a 14.00 hores.
  • Dissabtes, Diumenges i festius d’11 a 14:30 hores
  • ENTRADA
  • Gratuita
  • CONTACTE:
  • Teléfon: 627 91 22 69 (atenció de 9 a 14 hores)
  • email: naturia@oamparquesvalencia.es


LA RUTA

El Tram 1, d’extensió curta, comença al Pont 9 d’Octubre i finalitza a la Casa de l’Aigua. És aquesta instal·lacióla que exerceix d’accés real al Jardí del Túria.

Al Tram 2, el  traçat utilitza com a fil conductor el curs de l’aigua i els elements formals associats al seu moviment. En aquest tram està ubicat el centre d’exposicions i divulgació sobre el medi ambient urbà i sostenibilitat: Na Turia.

El Tram 3 conta amb diferents instal·lacions esportives i el seu traçat arriba fins al pont d’Ademús.