HISTORIA

Els Trams 10 i 11 van començar a construir-se després de l’aprovació del Pla Especial del Jardí del Túria i responen al projecte d’idees original. En aquest tram s’integra al Palau de la Música de forma natural.

A la vegetació arbòria trobem en abundància la pinassa (Pinus nigra), les pruneres vermelles (Prunuscerasifera), l’olivereta (Ligustrum lucidum), el taronger amarg (Citrus aurantium), les moreres blanques (Morus alba), el xiprer comú ( Cupressus sempervirens), les palmeres datileres (Phoenix  dactylifera) i canària (Phoenix canariensis), les oliveres (Olea europaea) i els magnòlies (Magnolia grandiflora). Es mantenen els exemplars d’eucaliptus vermell (Eucalyptus ficifolia) existents a les vores abans de l’actuació.

El Tram 12 és una zona de marcat caràcter infantil, s’hi situa una figura del gegant Gulliver, convertida en tobogan per a ús i gaudi de menuts i grans. Alberga, també, dos taulers d’escacs gegants, pistes de mini golf i de monopatí.

Gárgola del puente de las artes en el Jardín del Túria

Més informació

Com a alternativa, al costat de la zona de restauració, una làmina d’aigua ofereix un recés de pau al seu voltant. Entre la vegetació arbòria trobem moreres blanques, lledoners (Celtis australis), arboços (Arbutus unedo), magnòlies, magraners (Punica granatum), bahuinias (Bauhinia variegata), tipuanes (Tipuana tipu) … la presència d’abundant arbrat en flor aporta el perfum i el cromatisme a aquest tram.LA RUTA

Els Trams 10 i 11 van ser projectats i executats per l’equip redactor del Pla Especial del Jardí del Túria. En aquests trams els traçat és geomètric, amb ordenació regular i simetria a tots els seus elements. S’emfatitza la presència del Palau de la Música amb un gran estany que allibera d’obstacles les visuals de l’element arquitectònic.

Al Tram 12 es manté el traçat geomètric precedent. Àrees de joc ocupen gran part de la seua superfície. Cal destacar el ninot que representa a Gulliver dormint. Per la figura del qual, transformada en enormes tobogans, llisquen menuts i grans.